Architect | Patrick De Vijlder bvba
Patrick De Vijlder | Logo
spacer spacer spacer
  Architect
De Vijlder Patrick bvba
Vondelstraat 20 - 9160 - Lokeren
Tel/Fax: 09 348 91 22 - GSM: 0496 52 94 22
 
bgr E-mail  
spacer
Over ons Woningbouw Residenties Commerciele projecten Zonneenergie bgr
bgr Architect | Patrick De Vijlder Architect | Patrick De Vijlder Architect | Patrick De Vijlder Architect | Patrick De Vijlder bgr
Architect | Patrick De Vijlder
     
 
Zonne-energie
 
Uitgangspunt:
Beperking van de stookkosten via condensatietechnologie:
spacer spacer spacer
Gefacineert door laag-energiewoningen hebben wij als een van de eerste, in België, gekozen voor de combinatie van een "wit"dakvlak gecombineert met zonnepanelen. Gezien de steeds toenemende kostprijs van energie
blijft het uitgangspunt, bij het bouwen of verbouwen van een woning, de energievraag zo klein mogelijk te houden. Het voordeel van een laag-energiewoning is simpel: geen hoogtechnologische snufjes, wel een doorgedreven isolatie (te weinig isoleren bestaat niet), luchtdicht bouwen

en een grote aandacht voor "oververhitting". Op deze wijze proberen wij het E(energie)-peil van de woning beneden 60 à 70 punten te houden. Vanaf 2014 wordt het E-peil trouwens beperkt tot 60 punten.
De verkoopswaarde van een woning wordt trouwens sterk beïnvloedt door het E-peil. Woningen met een kleine energievraag gaan gemakkelijker van de hand dan energievreters.

 
Laag-energie betekend dat de stooktemperatuur zo laag mogelijk dient te zijn. Vloerverwarming is dan ook de verwarming van de toekomst; met 35° kan u uw goed geïsoleerde woning perfect verwarmen.
Indien toch gekozen wordt voor radiatoren, of radiatoren gecombineert met vloerverwarming, dient het stookregime van de brander zo laag mogelijk genomen te worden, liefts 60° of minder.
Dit geschiedt door het "opblazen" van de radiatoren.
Hoe groter hun afgifteoppervlakte, hoe lager de toevoertemperatuur bedraagt.
spacer
Dusdanig zal uw condenserende brander effectief ook condenseren, wat in veel woningen momenteel niet het geval is, daar het stookregime 70° of meer bedraagt.
spacer spacer spacer
Beperking van oververhitting:
spacer
Oververhitting kan op 2 manieren tegen gegaan worden: kies voor warmtewerende beglazing en voor reflectie.
Donkere daken & gevels slaan veel warmte op, wat er voor zorgt dat een goede geïsoleerde woning toch oververhit geraakt.
Door het gebruik van een wit dakvlak wordt oververhitting tegengegaan, wat betekend dat u geen airco dient te installeren.
Voor de meerprijs hoeft u het niet te laten.
Het gebruik van een "Canadese" put, gekoppelt aan een mechanische ventilatie, biedt een goed alternatief voor een mechanische ventilatie & airco. De aan te voeren lucht wordt genomen uit de diepte, via een verticale grondbuis. Zomer en winter is de temperatuur daar constant. U krijgt dusdanig een goedkope natuurlijke airco gekoppeld aan de mechanische ventilatie.
Gratis zonnewarmte.
spacer
Als laatste stap is het beter te kiezen voor een combinatie van een brander met ingebouwde zonneboiler. Wijzelf hebben gekozen voor een zonnecombiboiler, fabrikant Rotex, verdeeld door Sanisolar.
 
GRATIS WARM WATER EN MINDER VERWARMINGSKOSTEN.
spacer
We mogen veronderstellen dat een gezin het hele jaar door een relatief constante behoefte heeft aan sanitair warm water.
spacer
Voor woningverwarming is dat anders: in de winter, het moment dat de warmtebehoefte het grootst is, levert de zon het minst.
Toch kan de zon ook een bijdrage leveren aan de verwarming via een zonnecombiboiler.
spacer spacer In de lente en de herfst wordt gemakkelijk gratis warmte opgewekt, wat
Beperking van het energieverbruik: verlichting, wassen & plassen opgeslagen wordt in de zonneboiler.
spacer spacer spacer
Warmwater, voor keuken & badkamer, wordt opgewekt door vacuümpanelen, op het dak.
Warm water voor de wasmachine via schakelmodule, gekoppeld aan de zonne-combiboiler. Zie foto. Dankzij dit goedkoop
apparaat wast u zeer goedkoop. De schakel-module bepaalt wanneer uw wasmachine stroom krijgt. Van zodra er genoeg warm water aanwezig is in de zonneboiler slaat de wasmachine aan. Dusdanig dient uw wasmachine geen warmwater, electrisch, op te warmen. Daardoor dient u dus niet meer te wachten op nachttarief om te wassen.
  Combiboiler
 
In deze seizoenen is er nog een warmtevraag. Bij heldere hemel, in de winter, is er ook warmteproductie.
De zonnecomboiler reserveert steeds een deel, bovenaan de boiler, voor het sanitair water.
Het onderste deel, opgewarmd water, wordt dan gebruikt voor de verwarming van de woning. Dusdanig beschikt u over een "turbo" op uw verwarmingssysteem.
 
Voor meer info:
spacer
www.sanisolar.be
  Combiboiler
     
     
 
Created & Hosted by SmartMedia Welkom bij Easymo! Gegevens E-mail Gegevens